Підтримати нас

На Херсонщині завершився один з етапів пошукової місії Гуманітарного проєкту ЗСУ "НА ЩИТІ"

21 травня 2024 18:52
324
Поширити:
Фото: Цивільно-військове співробітництво

Упродовж кількох тижнів зведена група пошуку та евакуації працювала на локаціях Херсонщини, де проходили бої з російськими військовими у 2022 році. 

Про це повідомляє Цивільно-військове співробітництво у фейсбуці.

“Попри те, що часу, відколи українські воїни, які імовірно загинули на тих локаціях, минуло чимало, досвідчені пошуковці докладають усіх зусиль, аби повернути додому кожного захисника”, - йдеться у дописі.

Фахівці опрацьовували дані надані військовими частинами та інформацію від рідних українських військових та від місцевих жителів.

Цьогоріч у зоні пошуків поросла висока трава, яка значно ускладнила роботу.

"Заходити туди для групи – як для людей, так і для пошукових собак – небезпечно, а щось побачити крізь неї – важко. Але потрібно продовжувати роботу, поки ми не повернемо спокій родинам, які чекають на своїх захисників", - розповів офіцер відділу пошукової роботи управління пошукової роботи та репатріаційних заходів ЦУ ЦВС ГШ ЗСУ Андрій Чернявський.

У команди пошуковців була інформація, що серед знищеної у боях техніки можуть залишатися останки загиблих військовослужбовців, тому там теж провели пошуки. На місцях працювали пошукові собаки разом з кінологами Павлоградського пошуково-рятувального кінологічного загону "Антарєс."

Однією із найскладніших локацій для групи буда Біляївська школа, у якій російські військові облаштували свою катівню.

"Усе, що ми напрацювали під час цих пошукових заходів, буде ще раз проаналізоване нами після повернення. І потім ми повернемось, щоб довести справу до кінця. Щоб повернути героїв додому, – зазначив офіцер Андрій Чернявський.
  • Раніше стало відомо, що у Херсонській області триває експедиція зведеної пошукової групи Гуманітарного проєкту ЗСУ "НА ЩИТІ". Пошуки проводять у таких населених пунктах Херсонщини як: Давидів брід, Білогірка, Андріївка, Сухий Ставок, Безіменне, Брускинське та Нова Кам'янка.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів