Підтримати нас

На Херсонщині суд попередив зайву витрату 73 мільйонів на ремонт дороги

19 вересня 2024 15:53
135
Поширити:
Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Херсонській області

Прокуратура визнала недійсною додаткову угоду до договору про закупівлю робіт з експлуатаційного утримання автомобільної дороги у Херсонській області. Це рішенню запобігло необґрунтованим витратам на понад 73 мільйони гривень.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, у 2022 році державна установа та товариство з обмеженою відповідальністю уклали договір на виконання ремонту дороги загального користування державного значення у Херсонській області. Вартість його склала понад 183 мільйони 300 тисяч гривень.

На момент укладання договору фінансування цих робіт передбачено не було, у зв’язку з чим термін виконання робіт сторони відтермінували на один рік додатковою угодою.

“Відтак збільшувалася вартість наданих послуг. Крім того, укладення додаткової угоди відбулось із порушенням умов договору та вимог законодавства про закупівлю товарів, робіт і послуг у період дії правового режиму воєнного стану”, – зазначають у прокуратурі.

Ці дії кваліфікували як неефективне використання бюджетних коштів.

  • Нещодавно прокуратура у судовому порядку зобов'язала місцеве самоврядування організувати роботи з винесення меж об'єкта природно-заповідного фонду – ботанічного заказника місцевого значення “Софіївський”.
  • Біляївський районний суд Одеської області задовольнив позов про конфіскацію у громадянина РФ на користь держави двох земельних ділянок на Херсонщині загальною площею 6,3 гектара, вартістю понад 1,1 мільйона гривень.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів