Підтримати нас

На правобережжі Херсонщини працює 67 аптечних пунктів

Vgoru
Автор статті
15 серпня 2023 14:04
366
Поширити:

На сьогодні відновлено систему аптечної мережі деокупованої частини Херсонщини. Наразі функціонує 67 аптечних пунктів, з них 44 розташовані в Херсоні та 23 – у сільській місцевості, що дає можливість реалізувати Урядову програму «Доступні ліки».

Про це повідомила Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

Загалом за програмою «Доступні ліки» працює 26 аптечних пунктів, з них у Херсоні – 14, у яких пацієнти за рецептом можуть отримати необхідні лікарські засоби безплатно або з невеликою доплатою згідно з Реєстром лікарських засобів, які підлягають відшкодуванню за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення (станом на 14 лютого 2023 року).

“Проблемним питанням нині є реалізація постанови Кабінету Міністрів України від 04.08.2023 № 809 щодо роботи мобільних аптечних закладів у прифронтових населених пунктах, де немає аптек та/або аптечних пунктів. З огляду на складну безпекову ситуацію в області, приватні підприємці не хочуть ризикувати життям та здоровʼям своїх працівників. Це питання учасниками наради було обговорено окремо”, – йдеться в повідомленні.

Про програму "Доступні ліки" за електронним рецептом, дивіться в інфографіці.

Жителі Бериславського району з 14 серпня по 18 серпня матимуть змогу отримати медичну допомогу від міжнародної організації “Лікарі без кордонів” та міжнародної некомерційної організації “FHI 360”.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ