Підтримати нас

На повній швидкості: поліція розслідує ДТП на Бериславщині, в якій загинуло 4 юнаків

26 жовтня 2021 08:36
983
Поширити:

На жаль, останнім часом херсонці все рідше дивуються дорожньо-транспортним пригодам, у яких люди або зазнають серйозних травм, або зовсім прощаються з життям.

Свої плоди приносить неуважність на дорогах, зневага до правил дорожнього руху або навіть відсутність необхідних умінь та навичок для керування автомобілем. Але випадок, який стався в ніч з 24 на 25 жовтня у Бериславському районі, шокував навіть тих громадян, які вже звикли до трагічних інцидентів на автомагістралях.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Херсонщини ,цієї ночі на трасі між селами Давидів Брод і Мала Олександрівка Бериславського району в результаті зіткнення автомобіля “Volkswagen Touareg” з деревом загинуло одразу четверо людей, а ще двоє отримали травми різного ступеня та були доставлені до Великоолександрівської районної лікарні.

Подія зараз кваліфікується за ч.3 ст.286 "Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами" Кримінального кодексу України.

Як стало відомо пізніше, за кермом був 15-річний підліток, який, за законом, не мав права керувати автомобілем.

Перший заступник начальника патрульної поліції Херсонщини Олексій Білошицький на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив що хлопець випросив машину "покататися з друзями" у матері та рідного дядька, які володіли "Туарегом".

Мене завжди дивували такі люди. Я сам батько, дядько і я не розумію, як можна наражати на небезпеку дитину, - пише Білошицький.

Також він додає:

Так хочеться, щоб кожен дорослий думав, перш ніж робити, і зрозумів: ваш син чи донька, племінник чи племінниця виростуть і обов'язково навчаться керувати авто, отримають посвідчення і будуть водіями. Якщо самі цього захочуть. Але до того часу ваша відповідальність - оберігати їх від необдуманих вчинків. А ще пильнувати за своїм авто - джерелом підвищеної небезпеки.

У цій страшній ДТП, крім 15-річного водія, мешканця Великої Олександрівки, загинули його земляки 15 та 20 років та 21-річний мешканець села Нова Калуга. Ще двоє пасажирів – 17-річні мешканці Великої Олександрівки – проходять інтенсивний курс лікування.

Як повідомляють у поліції, мешканці селища розповідають, що ця компанія не вперше влаштовувала "покатушки". А напередодні події один із хлопців святкував день народження, і вирішили відзначити цю подію "перегонами", внаслідок чого машина розігналася до швидкості 150 кілометрів на годину. Про це, зокрема, інформує видання “Політека” 

Усіх чотирьох загиблих поховали у Великій Олександрівці вже наступного дня, 25 жовтня.

Зараз поліція продовжує розслідувати обставини інциденту, який встиг стати резонансним на всю Україну.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ