Підтримати нас

"На питання, коли пропустять, почали стріляти": херсонці намагаються виїхати з окупованої території

Vgoru
22 травня 2022 17:51
3,128
Поширити:

Кілометрові черги утворились на блокпосту перед Василівкою Запорізької області. За словами свідків, у черзі на виїзд очікують сотні машин. Як кажуть херсонці, які звернулись до Медіаплатформи “Вгору”, вже тиждень вони намагаються проїхати на підконтрольну Україні територію.

Олена (ім'я змінено) намагається виїхати з Херсона з понеділка, 16 травня. Вона з дев'ятирічною донькою спочатку поїхала через Берислав та Давидів Брід, та після кількох діб очікування вирішила спробувати інший шлях:  

Зараз перед Василівкою понад 150 машин - ділиться враженнями Олена. - У 60% машин діти, є й зовсім немовлята. Дехто їде на термінову операцію, а знеболювальні вже закінчились. Люди у відчаї, просять військових відкрити проїзд.

За словами жінки, на питання, коли ж їх будуть пропускати, російські солдати відповіли, що наразі дорога закрита. А потім просто почали відганяти людей пострілами:

Ми з іншими жінками та дітьми підійшли запитати, коли нас будуть пускати. - описує Олена спробу домовитись із військовими. - Спочатку вони неохоче відповідали, що проїзд сьогодні буде закритий, а за деякий час розізлились, почали стріляти у повітря та сказали, що взагалі нікого не пропустять.

З часом людей почали пускати у Василівку за продуктами, описує умови життя на блокпості Олена. Там же вони змогли зварити собі яєць. Останню ніч жінка з дитиною провели, сидячи в машині на заправці перед блокпостом, поки над їх головами летіли снаряди в бік підконтрольної території України.

Наразі ситуація залишається незмінною. Проте люди збираються стояти до кінця. Та сподіваються на допомогу України в організації зелених коридорів на підконтрольну територію:

На мене у Німеччині чекає друга донька, - каже Олена - Я хочу її побачити, я хочу виїхати з окупації і я буду стояти тут, доки ми не проїдемо.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів