Підтримати нас

На окупованій Херсонщині російські окупанти створили осередок “безсмертного полку” – Центр нацспротиву

Vgoru
Автор статті
25 листопада 2023 09:50
400
Поширити:

Російські окупанти створили на окупованій Херсонщині пропагандистське відділення “безсмертного полку”. Це російська пропагандистська громадська організація. Нею проводяться однойменні акції-марші з портретами та виступами-вшануваннями учасників війни.

Про це повідомляє Центр національного спротиву. 

Як ідеться, куруватимуть рух з російського міста Ростов, а очолив “безсмертний полк” кримський колаборант Сергій Дубовик.

За допомогою руху пропагандисти спекулюють на Другій світовій війні, насаджуючи культ перемоги сталінського режиму та монополізуючи права на перемогу для РФ. Як вважають у Центрі нацспротиву, саме це нібито має давати сучасному режиму Володимира Путіна “право проводити нацистську політику”.

"Центр національного спротиву закликає уникати участі у відверто лицемірних акціях, які не мають нічого спільного з пам’яттю про полеглих у Другій світовій війні. Водночас зауважимо, що так як нацистські пропагандисти не уникли покарання після Другої світової, так й кремлівські пропагандисти будуть відповідати за злочини проти людства", — написали в Центрі. 

Раніше у ЦНС повідомляли, що на окупованій Херсонщині не можуть забезпечити опалювальний сезон. Чимало котелень досі не мають запасів вугілля на зиму.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ