Підтримати нас

На окупованій Херсонщині російські окупанти почали вимагати від місцевих російські права та техпаспорти на авто

Автор статті
23 січня 2024 08:40
515
Поширити:

На окупованій Херсонщині російські окупанти почали вимагати від місцевих перереєстровувати машини, отримувати російські права та техпаспорти на автомобілі, змінювати номерні знаки на російські. 

Про це в прямому ефірі Медіаплатформи “Вгору” повідомив заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов.

“Сьогодні розповіли таку зворушливу історію: щоразу, як бачимо машину з українськими номерами, ми “перебликуємось”. Машини одна одній блимають фарами, щоб показати солідарність і спільність”, – сказав Сергій Данилов.

За його словами, на Мелітопольщині машин з українськими номерами залишилося більше, а на Херсонщині ситуація гірша. 

“Очевидно, що тиск більше. У мене є знайомі, які досі на львівських номерах їздять на окупованій Херсонщині. Вони постійно стикаються з тиском на блокпостах”, – розповів дослідник. 

Центр близькосхідних досліджень – аналітичний центр для вивчення політичних процесів на Близькому Сході. З 2014 року, з початком російської агресії проти України, Центр зосередився на дослідженні питань, пов’язаних із російською агресією проти України й російською окупацією. 

У листопаді 2023 під час прямого ефіру Медіаплатформи “Вгору” Сергій Данилов розповів, що деякі колаборанти з Генічеського та Скадовського районів намагаються продати свою власність та виїхати.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ