Підтримати нас

На «Мрії» вивісили гасла

25 жовтня 2019 06:45
681
Поширити:

Наприкінці серпня прикордонники і співробітники СБУ доставили в Херсон заарештований танкер «Мрія».  Чим була зумовлена ​​настільки безпрецедентна спецоперація?

Влітку 2015 року цей танкер називався Vilga і належав російській судноплавної компанії «Маршалл» (Астрахань), ходив під російським прапором.  Але з середини 2018 року судно змінило власника і поставлено на облік в Україні. Його перейменували  в «Мрію»,  і з тих пір танкер працює в Херсоні.  Фрахтувальник судна ТОВ «Тефін» і його директор Данило Чалий заявляють, що всі звинувачення силовиків проти «Мрії» засновані на скріншотах якогось новинного сайту.  Ніяких інших «матеріалів» у справі немає.  Не знайшла нічого під час обшуків на судні й СБУ.  Не змогли надати жодних додаткових даних ні Адміністрація морських портів, ні Командування військово-морських сил України. Також з’ясувалося, що, якщо за звинуваченням у відвідуванні Криму в правоохоронців був хоча б скріншот з сайту, то по контрабанді у них взагалі нічого немає і не було.  Фактично, справа розвалилася ще до суду і танкер необхідно відпускати.

Український судновласник і зарубіжна компанія-власник нафтопродуктів позбавлені доступу до свого майна, зазнають збитків.  Винних з боку держави немає.  Ні СБУ, ні Держприкордонслужба, ні прокуратура АР Крим не поспішають ні вибачатися, ні клопотати в суді про зняття арешту з «Мрії». Про це стверджує експерт паливного ринку, директор ТОВ «Консалтингова група А-95» Сергій Куюн.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів