Підтримати нас

На крадіжку як на роботу

01 листопада 2019 13:58
609
Поширити:

Житель Нової Каховки регулярно, кожні три дні о сьомій годині ранку ходив протягом трьох місяців на крадіжки. Його спіймали, коли він «відпрацював» уже 31 епізод.

Чоловік розбирав металевим ломом залізничну колію уздовж вул. Привокзальної в м. Таврійськ Херсонської області, знімав щоразу по три костилі і три підкладки (бо за раз більше захопити не міг), та поступово здавав їх в пункт прийому металобрухту.

А 5 липня 2019 року працівники поліції затримали його на місці злочину. На той час деталей з колії, яка належить Новокаховській філії ПрАТ «Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту», «щезло» вже на суму більш ніж 11,5 тис. грн.

Крадієм виявився безробітний новокаховчанин Олександр Ю., який зловживає наркотиками. Чоловік добровільно визнав свою провину і віддав частину вкраденого.

Олександр уже потрапляв на очі правоохоронців. Зокрема, у травні цього року його викрили на крадіжці велосипеда. Чоловік тоді теж визнав свою провину, велосипед добровільно повернув, та щиро каявся.

Правоохоронці навіть підозрювали, що злодій страждає на якесь психічне захворювання. Але судово-психіатрична експертиза це не підтвердила. Щоправда, експерти виявили, що в Олександра - синдром залежності від опіоїдів, та як наслідок вживання - легка розумова відсталість, розлади психіки і поведінки. Але на момент вчинення злочинів та на теперішній час міг та може усвідомлювати свої дії і керувати ними. І що ризик вчинення повторного кримінального правопорушення - високий.

Суд призначив обвинуваченому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 2 роки з відбуванням покарання в кримінально-виконавчій установі, оскільки його виправлення не можливе без ізоляції. А також зобов’язав відшкодувати 11511,90 грн. шкоди підприємству за руйнацію колії.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів