Підтримати нас

На Херсонщині за право користуватися земельною ділянкою аграрій запропонував орендну ставку, у 14,5 разів вищу за стартову

Автор статті
06 грудня 2017 10:28
583
Поширити:

Під час земельного аукціону, організованого Головним управлінням Держгеокадастру у Херсонській області, за право орендувати 14 га землі для ведення товарного сільгоспвиробництва у Голопристанському районі Херсонської області переможець торгів запропонував орендну ставку у розмірі 116,04% від нормативної грошової оцінки землі, що в 14,5 разів перевищує стартову – 8%. За користування цією земельною ділянкою аграрій сплачуватиме щороку понад 56 тис. гривень.

Орендну плату, вищу за оголошену, цей же сільгоспвиробник запропонував за інші 3 земельні ділянки на Херсонщині. Зокрема, масив площею близько 80 га він готовий використовувати за понад 360 тис. грн (27,64%),  10,3 га – за 43,5 тис  грн (23,48%), майже 62,7 га – за 55,2 тис. грн (8,48%) на рік.

Таким чином, за оренду 4 земельних ділянок до бюджетів сільських рад Херсонської області, на території яких вони розташовані, в сумі щороку надходитиме понад півмільйона гривень. Це майже утричі більше за початкову суму, яка складала трохи більше ніж 175 тис. гривень. Договори оренди укладені на 7 років.

Довідково:

Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах». Інформація про лоти із зазначенням місця розташування земельних ділянок, їх площ та кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати розміщена на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру у розділі «Земельні аукціони».

Прес-служба Держгеокадастру

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ