Підтримати нас

На Херсонщині вилучено з обігу більше 200 кілограмів масла

Автор статті
28 грудня 2019 13:00
689
Поширити:

З початку року працівниками Держпродспоживслужби Херсонщини обстежено 4861 суб’єктів господарювання, які проводять реалізацію харчових продуктів.

Всього вилучено з обігу 208,55 кг фальсифікованого масла, повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби Херсонської області.

Фальсифікат масла вилучали згідно зі ст. 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та ст.6 Закону України «Про вилучення з обігу, переробку, утилізацію, знищення або подальше використання неякісної, небезпечної продукції».
 
Та як же покупцю розпізнати підробку на полиці магазину? Заморожений брикет масла, якщо він зберігається за мінусової температури, завжди твердий. А от якщо в продукті є домішки рослинної олії, то навіть за мінусової температури він все одно буде не надто твердим і при натисканні на нього залишиться слід. Вершкове масло за кольором має бути світло-жовтим або жовтим, консистенція – однорідна, пластична, щільна; поверхня на розрізі – блискуча або слабко блискуча, запах і смак – вершковий з присмак пастеризації.

Але стовідсотково дізнатись, чи масло справжнє, можна лише за допомогою лабораторних досліджень.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ