Підтримати нас

На Херсонщині викривають нелегальних “зброярів” з гранатами

29 вересня 2020 09:00
189
Поширити:

Як повідомляє відділ комунікації поліції в Херсонській області, упродовж минулої доби надійшло 640 заяв і повідомлень, серед яких 107 містять ознаки кримінального правопорушення.

Зареєстрована лише одна дорожньо-транспортна пригода, але, на жаль, в результаті  одна людина загинула та ще один чоловік отримав травми. За порушення Правил дорожнього руху патрульні склали 122 адміністративних протоколи, з них 20 – за керування транспортним засобом у нетверезому стані.

Також в області сталося кілька крадіжок. Зокрема, у Новотроїцькому районі невідомі злодії скоїли крадіжку комплектуючих з дощувальної машини «Фрегат», яка стоїть у полі за 3 кілометри від районного центру. А в Чулаківці крадій пошкодив на вікні захисний ролет, віджав металопластикове вікно та проник до службового приміщення, звідки викрав 3 тисячі гривень.

Бойові гранати на Бериславщині

Тим часом поліція продовжує вилучати у громадян нелегальну зброю.

Так, на стаціонарному посту «Шилова Балка» працівники Бериславського відділу поліції зупинили автомобіль «БМВ» за порушення Правил дорожнього руху. Але під час бесіди з водієм увагу поліцейських привернув пасажир, який нервував та намагався взяти з заднього сидіння сумку. Під час огляду салону автівки копи виявили в сумці предмети, схожі на боєприпаси: 2 корпуси гранати Ф-1 (одна з запалом), 4 сигнальні ракетниці, тубус від піхотного вогнемета без заряду та димову шашку. Нині поліція встановлює шляхи потрапляння вилученого до чоловіка.

Того ж дня в одне з сіл Бериславського району поліцейські виїхали на припинення дрібного хуліганства. Під час поверхневого огляду правопорушника працівники поліції виявили та вилучили в чоловіка предмет, схожий на запал бойової гранати. Надалі поліцейські провели санкціонований обшук за місцем проживання бериславця і вилучили гранату  без запалу. 34-річний чоловік виявився раніше судимим за угон. Він пояснив, що предмети нібито нещодавно знайшов на узбіччі дороги і зберігав без протиправної мети. А того дня взяв запал з собою, щоб похизуватися перед кумом.    

Боєприпаси поліцейські вилучили та направили на експертизу. За обома фактами в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено відомості за ст.263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України.

Підкреслимо, що за незаконне зберігання зброї передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ