Підтримати нас

На Херсонщині вперше проведуть IT DAY

06 жовтня 2017 12:34
246
Поширити:

7 жовтня у Херсоні вперше проходитиме найважливіша ІТ-подія IT DAY у напрямку переосмислення стратегії розвитку ІТ-галузі у регіоні.

Так, з 10.00 до 18.30 на території Херсонського державного університету буде відкриті два зали і хол, в яких розміщуватимуться зони для конференції, виставки та розваг.

Відкриватиме IT DAY в. о. першого заступника голови Херсонської обласної державної адміністрації Дмитро Бутрій.

У конференції візьмуть участь 12 спікерів з Канади, Швеції, Естонії та України, кожен з яких - майстер своєї справи.

Серед виступаючих будуть:

- Кріст Раш, системний аналітик з Канадської компанії «Fabrics4Clouds», яка зараз відкриває свій перший український філіал в Херсоні.

- Axel Nordfeldt із шведсько-української IT-академії Beetroot Academy.

- Музиченко Андрій, український фахівець, співголова NASA Space Apps Challenge. На всесвітньому Хакатоні від NASA Space Apps Challenge Андрій, на чолі своєї команди, створив революційний автономний дрон Mars Hopper.

- Худяков Микита, директор Mykolaiv IT claster.

Проведення подібного заходу має надзвичайне значення для розвитку Херсонщини. Сьогодні талановиті ІТ-фахівці Херсонщини іммігрують до інших міст у пошуках більш комфортних умов проживання та можливостей для ровику. IT-компанії, інвестори та освітні центри, відповідно, мігрують за ними. Це, у свою чергу, призводить до недоотримання коштів, ідей і головне – витоку активних, прогресивних, креативних молодих людей, без яких успішний розвиток території неможливий.

IT DAY організовує ініціативна група, яка об’єднує IT-фахівців, представників IT-компаній, рекрутингових агенцій, бізнес-асоціацію «МИ-ХЕРСОНЦІ» та інші.

Проведення заходу буде розподілене на два потоки: «Я IT-спеціаліст» та «Я цікавлюсь IT».

Серед найбільших планів – залучення до команди однодумців представників державних органів влади, органів місцевого самоврядування, фіскальних, силових та бізнес-структур для вироблення спільної позиції щодо вирішення питання щодо створення умов для розвитку ІТ-галузі в регіоні, а також для того, щоб ІТ-фахівці залишалися жити в Херсоні. Також розглядатимуть питання щодо залучення інтелектуального потенціалу представників галузі до вирішення актуальних для регіону проблем.

Зареєструватись для участі в IT DAY можна тут: https://itday.kagency.ks.ua/#register.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів