Підтримати нас

На Херсонщині в знак протесту проти окупації Криму провели мітинг і ходу. ФОТОРЕПОРТАЖ

Vgoru
26 лютого 2017 10:35
266
Поширити:

Мітинг з нагоди Дня солідарності з боротьбою проти російської окупації Криму пройшов в Херсоні.

У мітингу брали участь представники органів влади, українські та кримськотатарські активісти, військовослужбовці.

"Перша акція протесту проти російської окупації Криму, що пройшла 26 лютого 2014 року і стала приводом для сьогоднішньої пам'ятної дати, також стала і сигналом для жителів Херсонської, Миколаївської та Одеської областей. У цих регіонах люди вийшли на проукраїнські акції і тим самим зірвали кремлівські проекти" Новоросія "," Російська весна "," Південна дуга ", - сказав у своєму виступі на мітингу голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв.

Глава представництва Меджлісу кримськотатарського народу в Херсонській області, член Світового конгресу кримських татар Абмеджіт Сулейманов в своєму виступі закликав херсонців не вірити російському пропагандистському фейку про нібито наявний у кримських татар намір створити свою автономію в Херсонській області, а згодом - свою державу в Криму:

"Давайте згадаємо, що в серпні 1991 року, коли розпався СРСР і був "парад суверенітетів", кримські татари проявили себе як патріоти України і першими підняли в Сімферополі жовто-синій прапор. І зараз наш народ вважає, що майбутнє Криму - тільки в складі України".

Також Абмеджіт Сулейманов в своєму виступі зазначив, що неправдивим є і твердження, що захоплення Криму був безкровним:

"Під час вторгнення" зелених чоловічків "загинули двоє українських військовослужбовців, також в 2014 році був убитий кримськотатарський активіст Енвер Аметов, і по цій справі винні не знайдені і до цього дня".

Відомий громадський діяч і правозихисник Наталія Бімбірайте, керівник центру "Правовий простір" та член правління Української Гельсинської спілки з захисту прав людини, у своєму виступі зазначила, що для мешканців окупованого Криму велике значення має ситуація у сусідній Херсонщині, яка для них є ілюстрацією ситуації в Україні. Зокрема - у аспекті дотримання прав людини.

Також сьогодні в селищі Чонгар Генічеського району Херсонської області пройде протестна хода біля адмінкордону з окупованим Кримом.

${gallery:97db73165d6eb928825bfbe6846c4fdd}

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів