Підтримати нас

На Херсонщині прибиральниця вкрала 6 тис. доларів

04 листопада 2019 08:00
737
Поширити:

Уродженку села Нова Калуга Великоолександрівського  району 25 жовтня засудили на три роки позбавлення волі.

Під час розгляду справи стало відомо, що 5 березня цього року, обвинувачена вкрала 6 тис. доларів з будинку, в якому підробляла прибиральницею. Гроші вона знайшла на дерев'яній шафі,  протираючи там пил. Спочатку сховала їх у сараї власників, а потім забрала.

Через місяць господар помітив крадіжку, і тоді, підозрюючи  прибиральницю, купив сувенірні долари та камеру, яку встановив для перевірки свого здогаду. Через деякий час і камера, і підроблені купюри пропали. Тоді потерпілий звернувся до поліції, її працівники провели експертизи та підтвердили його підозру. Після чого жінку затримали та відкрили кримінальне провадження за ч. 2, ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України.

Звинувачена зізналася  в злочині, щиро розкаялася та пояснила - камеру вкрала, бо думала, що на неї була записана її крадіжка. А викрадені 6 тис. доларів поміняла в Херсоні на гривні. Частину коштів вона роздала на милостиню, частину залишила в церкві та купила ліки. Останні 70 тисяч витратила в магазинах, зокрема,  купила пральну машину та морозилку.

Суд ухвалив обвинуваченій  покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки та відшкодування коштів потерпілому ( майже 140 тис. грн. та 5000 грн. морального відшкодування), а все куплене на викрадені кошти конфіскували в дохід держави. Вирок набере чинності 26 листопада 2019 року.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів