Підтримати нас

На Херсонщині продовжується скорочування кількості худоби і птиці

06 січня 2020 10:00
261
Поширити:

У Херсонській області продовжує скорочуватися поголів'я сільськогосподарських домашніх тварин і птахів.

Про це свідчать дані Державної служби статистики.

Станом на 1 грудня 2019 року в Херсонській області налічувалося 100,2 тис. голів великої рогатої худоби. Менше тільки в Луганській, Донецькій, Чернівецькій, Запорізькій, Кіровоградській та Миколаївській областях. Скорочення поголів'я на Херсонщині в порівнянні з 2018 роком склало 10,1%. Більше скорочення спостерігається тільки в Запорізькій області.

У свою чергу, поголів'я свиней в Херсонській області становило 110,6 тис. голів. Менше тільки в Луганській і Миколаївській областях. За темпами скорочення Херсонщина стала одним з лідерів - на 15,7% в порівнянні з минулий роком. Більше було тільки в Запорізькій і Тернопільській областях.

Також на Херсонщині налічувалося 38 тис. голів овець та кіз. Це усереднений показник по Україні: Херсон знаходиться приблизно в середині таблиці регіонів за кількістю поголів'я цих тварин. За темпами скорочення Херсонська область є одноосібним лідером - на 18,3% менше ніж у 2018 році.

Тим часом, поголів'я домашніх птахів на початку листопада на Херсонщині становило 6,4 млн голів. Це також середній показник. За темпами скорочення Херсонська область третя після Одеської та Луганської областей: птахів стало менше на 7,4%.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів