Підтримати нас

На Херсонщині поліцейські продовжують ловити водних браконьєрів

Автор статті
19 грудня 2019 13:33
709
Поширити:

Сьогодні вночі працівники відділення поліції в порту «Херсон» провели черговий рейд з протидії незаконному видобутку живих водних біоресурсів.

Під час відпрацювання поліцейські виявили трьох громадян, які, незаконно виловив рибу, завдали державі шкоди на суму понад 10 тисяч гривень. За скоєне кримінальне правопорушення чоловікам може загрожувати обмеження волі на строк до 3 років.

Як повідомив начальник херсонської поліції на воді Максим Жарков, браконьєри були виявлені в акваторії Каховського водосховища поблизу с. Новокаїри. При огляді місця події поліцейські встановили, що правопорушники за допомогою місинових сіток виловили 21 коропа, 11 товстолобів, два сома та одного білого амура. Завдана природньому середовищу шкода оцінюється в суму близько 10300 гривень.

У правопорушників вилучені човен та незаконні знаряддя лову. За даним фактом Бериславським відділом поліції відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом». Санкція статті передбачає покарання в вигляді штрафу в сумі від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ