Підтримати нас

На Херсонщині намолотили вже 1,5 млн тонн зернових

Автор статті
09 липня 2019 09:00
668
Поширити:

Станом на 9 липня в області зібрано майже 1,5 млн тонн зернових (озима пшениця, озимий та ярий ячмінь). Всього скошено 70% площ від завдання.

Озимої пшениці намолочено 1 млн тонн із середньої врожайністю 33,7 ц/га. Збирання озимого ячменю майже завершено, близький до завершення озимий ріпак. Збирання ранніх зернових орієнтовно триватиме до кінця другої декади липня.

Заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Андрій Неделько зазначив, що за даними районів, сільськогосподарські підприємства достатньо забезпечені збиральною технікою – в області працює 2900 комбайнів, додатково залучено 300 комбайнів з інших регіонів.  Неделько наголосив, що у випадку потреби аграріїв в збиральній техніці вони мають можливість залучити її з інших районів або регіонів – для додаткової інформації можна звертатися в Департамент або районні сільгоспуправління.

Опади, що локально пройшли по території області, уповільнили темпи збиральної кампанії лише в окремих господарствах. Проте в цілому по області жнива проходять успішно та за графіком.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ