Підтримати нас

На Херсонщині ліквідували підпільне виробництво «фірмового» коньяку

Автор статті
14 березня 2019 09:00
810
Поширити:

Працівники податкової міліції Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі спільно зі співробітниками Управління захисту економіки Херсонської області ДЗЕ Національної поліції ліквідували два масштабні підпільні виробництва фальсифікованого коньяку під виглядом відомої торгової марки.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

У рамках розслідування кримінального провадження за ч.3 ст. 204 Кримінального кодексу України було встановлено організовану групу осіб, які впродовж 2018-2019 років здійснювали незаконне масове виготовлення фальсифікованого коньяку на території Херсонської області.

Виробництво «статусного» фальсифікату здійснювали у двох підпільних цехах за допомогою обладнання, що забезпечувало масове виробництво, шляхом змішування спирту з харчовими есенціями, ароматизаторами та барвниками. Вживання сумішей з подібних рідин становить загрозу здоров’я та життю людей. Для більш правдивого вигляду сурогату до оригіналу, умільці використовували відповідну фірмову фурнітуру.

«Готову» продукцію реалізовували як в регіоні, так і на території України, використовуючи для доставки послуги відомих транспортних компаній. Замовлення на доставку приймалися через мессенджери та соціальні мережі.

За результатами проведених заходів вилучено 3,4 тис. літрів спирту, 308,5 літрів готового фальсифікату, 23 літри харчових есенцій в асортименті, харчові барвники, фурнітуру, обладнання для виробництва, розливу та закупорювання фальсифікату, пластикові ємності для зберігання спирту та готової продукції, та 2 автомобілі, які використовувались у незаконній діяльності.

Загальна вартість вилученої підакцизної продукції перевищує 2,6 млн. гривень.

В даний час вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно, слідство триває.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ