Підтримати нас

На Херсонщині гостював Великий князь Литовський Вітовт. ФОТОРЕПОРТАЖ

Vgoru
03 вересня 2017 05:42
236
Поширити:

Майор збройних сил Литовської Республіки Донатас Мазуркявічус, який виконує в своїй країні під час свят роль Великого князя Литовського Вітовта, був одним з учасників святкових заходів, присвячених вступу в силу угоди про асоціацію України в Євросоюзі, які пройшли в Херсоні та в області.

Донатас Мазуркявічус в образі Вітовта привітав херсонців із знаменною для України датою під час урочистого заходу, що пройшов на Майдані Свободи 1 вересня, в день вступу в силу угоди про асоціацію. З нагоди знаменної дати в місті пройшли мітинг і хода, у яких взяли участь представники національно-культурних товариств.

А другого вересня Мазуркявічус взяв участь в театралізованому видовищі біля розташованої в Бериславському районі Херсонської області дозорної вежі XV століття — зараз єдиної на півдні України споруди часів Великого князівства Литовського. Гостями цього свята також були учасники «Балтійсько-Чорноморського економічного форуму».

Литовський військовослужбовець виконує роль видатного державного діяча з 2010 року:

«У нас був кастинг на цю роль, відбір був дуже серйозний. Від претендента вимагали наявності навичок верхової їзди, хорошої фізичної підготовки (під час заходів потрібно і сказати на коні, і проводити багато часу одягненим в сталеві обладунки, а це - серйозне навантаження), і знання литовської історії, бо на святах доводиться багато спілкуватися і з литовцями, і з туристами. І мені була надана така честь», - розповів журналістам Донатас Мазуркявічус.

Вітовт, в хрещенні Олександр (1350 - 27 жовтень 1430) - Великий князь Литовський (1392-1430). Князь гродненський (1370-82), луцький (1387-89), Трокській (1382-13). Проголошений король гуситів. Один з найбільш відомих правителів Великого князівства Литовського, ще за життя названий Великим. Вітовт правил майже 40 років. При ньому Велике князівство Литовське досягло піку свого розвитку. Територія князівства сягала північного Причорномор'я, в неї входила і частина нинішньої Херсонської області.

${gallery:534d43d3011dfb491f563ae0446a039b}

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ