Підтримати нас

На Херсонщині дитяча лікарня отримала нове обладнання

04 липня 2018 12:00
386
Поширити:

3 липня Херсонська дитяча обласна клінічна лікарня отримала нове обладнання, закуплене за кошти обласного бюджету. Відтепер надсучасні апарати штучної вентиляції легень та ультразвукового дослідження працюватимуть в реанімаційному відділенні закладу і допомагатимуть рятувати життя маленьких пацієнтів.

Досі тут працювали апарати ШВЛ 2008-2009 року випуску, які вже технічно застарілі і не можуть забезпечити адекватну дихальну підтримку хворим дітям. Новий апарат ШВЛ – найсучасніший у цьому відділенні, універсальний для дітей різних вікових категорій.

Новий УЗД апарат вирішив величезну проблему – неможливість обстеження дітей, що знаходяться в реанімаційному відділенні і на штучній вентиляції легень.Він компактний і легко транспортується, тому застосовуватиметься як в реанімації для недоношених і новонароджених, так і в реанімації для старших діток.

«На закупівлю цих двох апаратів в обласному бюджеті було передбачено більше ніж 2 млн. грн. Ми хочемо наповнити наші лікарні обладнанням яке буде діагностувати і лікувати людей. Це пріоритетне завдання обласної ради», - наголосив голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер.

Про важливість кадрового забезпечення говорив директор Департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації Віктор Короленко:

«Це обладнання найсучасніше на сьогодні, такі апарати працюють в Європі, в Києві. Наше основне завдання – забезпечити сервісне обслуговування цього обладнання, а також його ефективне використання для встановлення стану здоров’я дитини, а це може зробити виключно лікар і, або змінити лікування, або призначити щось інше».

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів