Підтримати нас

На Херсонщині впроваджують нові методи судинної хірургії

Автор статті
09 травня 2020 03:00
660
Поширити:

На базі відділення серцево-судинної хірургії вперше розпочато виконання оперативних втручань спрямованих на відновлення кровотоку при діабетичному ураженні артерій гомілки.

Головна проблема цукрового діабету – це поступове звуження та в подальшому повне закриття артерії, що призводить до розвитку ішемії органу та йогу загибелі.

Найчастіше при цукровому діабеті страждають артерії гомілки, які мають відносно невеликий діаметр і тому не можуть бути востановлені з використанням традиційних хірургічних методик. Внаслідок чого в більшості випадків це призводить до втрати кінцівки та стійкої інвалідизації людини.

Протягом останного року співробітники відділення багато разів проходили стажирування на робочіх місцях в провідних клініках України з приводу лікування цих тяжких уражень. Як результат, протягом березня та квітня на базі центру інтервенційної радіології розпочато виконання малоінвазивних втручань на артеріях гомілки з використанням сучасного рентгенологічного обладнання.

Основні покази до цих операцій є гангрени нижніх кінцівок різного ступеня важкості у хворих з цукровим діабетом. Потягом останіх двох місяців виконано 15 подібних операцій з позитивним результатом. Усім пацієнтам вдалося зберігти кінцівки.

КНП "Херсонська обласна клінічна лікарня" ХОР

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ