Підтримати нас

На Каховській ГЕС продовжується неконтрольований скид води

Vgoru
Автор статті
16 травня 2023 16:01
1,086
Поширити:

Каховська ГЕС на Херсонщині пошкоджена окупантами. На нових відео можна побачити, що там продовжується неконтрольований скид води.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Відео відзняте 11 травня 2023 року. На ньому видно, що через відкриті та частково зруйновані окупантами шандори Каховської ГЕС неконтрольовано витікають потужні потоки води. Також помітно, що рівень води в Дніпрі підвищений, а узбережжя в Новій Каховці підтоплене.

Також ЦЖР пише, що окупаційні телеграм-канали повідомляють про загрозу прориву греблі Каховської ГЕС, публікують фото затоплення позицій російських військ і пишуть про загибель солдата в бліндажі.

«Вода прибуває кожного дня, є загроза прориву греблі Каховського водосховища. Днями затопило позиції на одній ділянці біля річки, вода прибувала так швидко, що один із наших бійців потонув у бліндажі. І речей до хріна у хлопців потонуло», – пише російський пропагандистський Телеграм-канал.

Мешканці прибережних населених пунктів на тимчасово окупованій частині Херсонщини розповіли журналістам, що останні дні рівень води в Каховському водосховищі став падати.

Раніше окупанти лякали затопленням населених пунктів через підвищення рівня води в Каховському водосховищі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ