Підтримати нас

На Херсонщині стартує Мандрівний Docudays UA - 2020

Vgoru
27 листопада 2020 10:51
1,639
Поширити:

У Херсонські області з 1 грудня 2020 року стартує 17 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA.

Запрошуємо на онлайнову прес-конференцію представників ЗМІ Херсона та громадських активістів міста та області у вівторок, 1 грудня, о 14:00 на прес-конференцію, присвячену відкриттю XVІІ Мандрівного міжнародного фестивалю  документального кіно про права людини Docudays UA у Херсонській області.

17-й Docudays UA – про дорослішання. Це час, коли чутливо та гостро реагуєш на дійсність, переосмислюєш та формуєш свої погляди, вчишся бути самостійним. Однак для нас це можливість подивитись на дорослість не лише в особистому вимірі. 

У контексті державної політики ми пропонуємо розібратись у правах дітей:

  • Чи можуть діти розглядатись не лише як об’єкти захисту, але й як суб’єкти прав? 
  • Як може звучати голос молодi в обговоренні суспільних питань?
  • Як у ситуації збройного конфлікту держава може протидіяти насильству й експлуатації дітей, реалізовувати їхні права на освіту та розвиток?
  • Чи обмежується процес дорослішання викликами підліткового віку?

У заході візьмуть участь регіональні організатори Мандрівного фестивалю:

  • Олена Старюк – керівниця громадської приймальні БО «Фонд милосердя та здоров’я»;
  • Оксана Глєбушкіна – виконавча директорка ГО «Громадський центр Нова генерація».

Також у прес-конференції візьмуть участь місцеві партнери, які організовують відкриті та закриті покази у громадах Херсонської області.

Онлайн-прес-конференція відбудеться на платформі Zoom https://us02web.zoom.us/j/7958092968?pwd=b2d1cWo1RFF0bDhERUFTUVZWL1o0Zz09  

з трансляцією у мережі Facebook на сторінці https://www.facebook.com/DocudaysUAKherson/  

Фестиваль – неполітичний і некомерційний. Мета Мандрівного фестивалю – сприяти популяризації й розвитку документального кіно та підвищенню рівня дотримання прав людини в Україні.

Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA відбувається за підтримки Посольства Швеції та Goethe-Institut.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ