Підтримати нас

На Херсонщині стартував Мандрівний фестиваль Docudays UA

Vgoru
Автор статті
02 грудня 2020 06:30
1,155
Поширити:

Упродовж десяти днів мешканці та гості Херсона та області матимуть змогу дивитись  якісне документальне кіно з різних куточків світу.

У вівторок, 1 грудня 2020 року, регіональні координаторки фестивалю Оксана Глєбушкіна та Олена Старюк на онлайн пресконференції оголосили про старт Мандрівного фестивалю Docudays UA  у Херсонській області.

Херсонщиною фестиваль мандруватиме з 1 по 10 грудня. Цього року він уперше пройде у гібридному форматі. У відповідь на виклики пандемії відбудеться низка онлайн-кінопоказів та просвітницьких заходів. Незалежно від формату проведення заходів глядачі й глядачки матимуть нагоду  поспілкуватися з режисер(к)ами стрічок, запрошеними правозахисниками/-цями, діяч(к)ами культури.

17-й Docudays UA – про дорослішання. Це час, коли чутливо та гостро реагуєш на дійсність, переосмислюєш та формуєш свої погляди, вчишся бути самостійним. 

У фокусі програми проблеми минулого та майбутнього ще юних героїв, а також вічні питання про стосунки з батьками, особисте та професійне життя. Тема фестивалю дозволяє подивитися на дорослість не лише в особистому вимірі. 

У контексті державної політики організатори пропонують подивитись на права дітей через призму документального кіно та відповісти на питання:

  • Чи можуть діти розглядатись не лише як об’єкти захисту, але й як суб’єкти прав? 

  • Як може звучати голос молодi в обговоренні суспільних питань?

  • Як у ситуації збройного конфлікту держава може протидіяти насильству й експлуатації дітей, реалізовувати їхні права на освіту та розвиток?

  • Чи обмежується процес дорослішання викликами підліткового віку?

Запрошуємо на онлайн покази, а також на традиційну ніч кіно у Бібліотеці-філії №3. Чекаємо всіх  у п’ятницю, 4 грудня, за адресою вул. Робоча 76-А з 18:00 до опівночі. До нічної офлайн програми увійшли фільми: «War Note», «Панки», «Голубки з передмістя» та «Ловець пташок».

Переглянути розклад показів та долучитись до дискусій та переглядів фільмів  можна на сторінці фестивалю Мандрівний Docudays UA / Херсон та область

З питань проведення фестивалю звертайтесь до регіональних організаторів Мандрівного фестивалю у Херсонській області:

• Олена Старюк – керівниця громадської приймальні БО «Фонд милосердя та здоров’я», тел. (095) 520 53 56, elenastaruk2014@gmail.com 

• Оксана Глєбушкіна – виконавча директорка ГО «Громадський центр Нова генерація», тел. (050) 257 09 44, newgener93@gmail.com 

Фестиваль – неполітичний і некомерційний. Мета Мандрівного фестивалю – сприяти популяризації й розвитку документального кіно та підвищенню рівня дотримання прав людини в Україні.

Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA відбувається за підтримки Посольства Швеції та Goethe-Institut.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ