Підтримати нас

На Херсонщині окупанти змушують ув'язнених отримувати російські паспорти

Vgoru
Автор статті
24 червня 2022 06:12
920
Поширити:

За даними розвідки, через спротив населення на Херсонщині окупаційна влада не може виконати вимоги російської влади щодо паспортизації регіону. 

Про це повідомляє Центр національного спротиву. 

Щоб підвищити показники “паспортизації”, окупанти змушують ув’язнених “Північної виправної колонії №90” подавати документи на російські паспорти. Але й ті не стали в чергу за російським документом, тому усім, хто відмовився, погрожують розправою.

Також додається, що російські чиновники планують провести “референдум” щодо створення квазіреспублік у Запорізькій та Херсонській областях 11 вересня 2022 року.  

Саме в цей день росіяни мають провести так званий “єдиний день голосування”.

Як пишуть військові експерти Інституту вивчення війни в аналізі за 23 червня, цей крайній термін, ймовірно, ще більше змусить російську окупаційну владу створити видимість широкої суспільної підтримки інтеграції до Росії за допомогою заходів паспортизації чи іншим чином.

Водночас речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що про скасування кордону між Росією та Запоріжжям «не може бути й мови». ISW робить висновок, що тривають розбіжності щодо ступеня інтеграції окупованих територій.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ