Підтримати нас

На деокупованій Херсонщині працюють бригади медицини катастроф

Vgoru
Автор статті
21 листопада 2022 09:20
450
Поширити:

У звільнених від російської армії громадах Херсонської області медичну допомогу населенню надають бригади медицини катастроф. 

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.  

“Бригади Українського науково-практичного центру екстреної медицини та медицини катастроф МОЗ, Волинського, Черкаського обласних та Київського міського центрів екстреної медицини та медицини катастроф працюють на деокупованих територіях на Херсонщині. Вони щоденно виїжджають у населені пункти для надання медичної допомоги пацієнтам. Зокрема, йдеться про Кочубеївську, Високопільську, Нововоронцовську, Новоолександрівську, Великоолександрівську громади”, – йдеться в повідомленні. 

За словами директора Волинського обласного центру екстреної медицини та медицини катастроф Володимира Шмаля, бригада вже відвідала такі села: Мала Шестірня, Федорівка, Черешневе, Костирка, Новомиколаївка, Нововознесенське, Добрянка, Потьомкіне, Іванівка, Миколаївка, Хрещенівка, Шевченківка, Петропавлівка, Нововасилівка, Трифонівка, Любимівка, Трудолюбівка.

“Буває, за день оглядаємо понад 30 осіб. Люди звертаються з хронічними захворюваннями, психологічними травмами. Інколи приходять просто виговоритися, висловити вдячність ЗСУ та медикам – за те, що одразу по деокупації приїхали”, – додав Шмаль.

Раніше ми повідомляли, що в Херсоні почали працювати 13 бригад швидкої бригади.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ