Підтримати нас

На базі чотирьох медзакладів Херсона створять підземні лікарні

Автор статті
16 квітня 2024 16:27
197
Поширити:
Фото: Олександр Прокудін

У Херсоні збудують чотири лікарні під землею. Також під землею планують розмістити центр здачі крові, операційні, реанімаційні палати, бокси для хворих на інфекційні захворювання, а також – перинатальний центр. 

Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін в ефірі телемарафону “Єдині новини”. 

За його словами першим проєктом є підземна операційна лікарня. Там будуть усі необхідні приміщення та умови, аби проводити оперативні втручання. Наразі вже готова проєктно-кошторисна документація та є позитивний експертний висновок. Роботи тривають.

“Ще в одному закладі нині відновлюємо захисні споруди – це центр крові. Зараз також там проводяться роботи. Люди кров постійно здають, вона потрібні як бійцям, так і цивільним, які потерпають від обстрілів”, – каже Прокудін.
 Також в одній із підземних лікарень будуть палати з окремими боксами для пацієнтів з інфекційними захворюваннями. Там тривають роботи та монтуються вентиляційні системи.

“Останній проєкт, який ми зараз реалізовуємо – це підземний перинатальний центр. Згідно з вже розробленим проєктом, там передбачена організація пологової, передпологової, операційної, післяпологової палат тощо", – додає очільник ХОВА.

За його словами, на Херсонщині також планують розширити досвід з підземними закладами й на освітні, аби діти могли навчатися в безпеці.  

  • Нещодавно Медіаплатформа “Вгору” розповідала, що Херсонська обласна військова адміністрація підготувала на 2024 рік два масштабні проєкти з будівництва в підземних укриттях регіонального перинатального центру та клінічної лікарні з заїздом для автомобілів швидкої допомоги.
  • Уже в 12 медзакладах правобережжя Херсонщини працюють операційні в укриттях.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ