Підтримати нас

Музика стане головним «персонажем» Дня міста

Автор статті
13 вересня 2016 05:02
220
Поширити:

Рекордне число творчих колективів буде тішити слух херсонців і гостей нашого міста під час святкування його Дня народження. При цьому переважна їх більшість представляють саме Херсон.

На такий крок організатори пішли навмисно: адже в нашому місті величезна кількість творчих особистостей та ансамблів, талановитої молоді, які часто-густо виступають на більш камерних, специфічних майданчиках або ж і зовсім за межами рідного краю. Продемонструвати, що Херсон неабияк багатий на творчий потенціал, - і було головною метою, в зв'язку з чим всі три дні свята, з 16 по 18 вересня включно, на трьох концертних майданчиках в парку «Херсонська фортеця» під відкритим небом і абсолютно безкоштовно, з ранку до пізнього вечора, буде виконуватися музика найрізноманітніших жанрів: від української народної до класичної, від джазу до естрадно-вокальної.

Парк «Херсонська фортеця», який зараз в лічені тижні перетворюється і стає одним з по-справжньому європейських центрів культурного життя херсонців, може і в подальшому являти собою чудовий майданчик для виступів різноманітних творчих колективів, і музика в ньому буде звучати не обов'язково у свята.

Ну а крім власне музики, алеї і галявини парку побачать ще чимало творчих ініціатив.

Тим часом, культурна частина свята - це, так би мовити, лише «надводна частина айсберга» великої роботи, і перш за все, в парку робиться все для того, щоб городянам і гостям було комфортно. Так, вже закінчуються роботи з комплексного висвітлення території - те, чого не робилося добрих кілька десятків років. Для зручності відпочиваючих також були встановлені нові лавки, а старі, «допотопні» урни замінені на нові. Крім того, по всьому парку в період святкових заходів будуть діяти десять біотуалетів.

Щоб громадяни не заблукали в численних і різноманітних локаціях Дня міста, до їхніх послуг будуть запропоновані дії волонтерів - студентів Херсонського державного університету, яких легко можна буде впізнати по білих футболках з написом «Запитай!». Молоді люди із задоволенням і компетентно дадуть відповіді на всі питання бажаючих з приводу того, де і коли стартує те чи інше дійство.

Особливо цікавить херсонців питання роботи громадського транспорту.
Поспішаємо заспокоїти: про це переживати не варто! У п'ятницю, 16 вересня, і в неділю, 18 вересня, маршрутки будуть ходити з центру міста до 23:00. А безпосередньо в день свята, в суботу, 17 вересня, коли, до того ж, на набережній парку Слави відбудеться концерт «Океану Ельзи», транспорт працюватиме до 01:00.

Ознайомитися з деталями всього дійства можна в поданій тут програмі. Відзначимо, що в ній можливі певні зміни.

${gallery:cede4d578866e0e2b4196b2a3b8c2a4f}

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ