Підтримати нас

Мостоперехід-ненажера в Херсоні потребує ще 400 мільйонів

Автор статті
08 грудня 2020 11:38
1,080
Поширити:

Додаткове фінансування у розмірі 370-400 млн гривень для добудови першої черги мостопереходу в Херсоні хоче отримати від держави обласна влада.

Про це сказав тимчасово виконуючий обов'язки голови Херсонської ОДА Сергій Козир.

"Максимально хорошими темпами роботи розпочалися в кінці вересня - на початку жовтня, коли прийшли гроші - ці 300 мільйонів гривень уже у нас на рахунках, підрядник їх відпрацьовує. На наступний рік ми також плануємо закласти у бюджет мінімум 370-400 мільйонів гривень для того, щоб повністю добудувати першу чергу, плануємо, що це також буде субвенція", - зазначив Козир.

Він також розповів, що нещодавно зроблено нову експертизу, відбулося коригування проєкту під новітні розробки. Зараз тут зводяться естакадні конструкції, працює Херсонгаз, що має перенести свої комунікації, також переносять комунікації Укртелекому.

Козир пообіцяв, що до 1 травня 2021 року перша машина проїде по мостопереходу.

Він також повідомив, що СБУ проводить розслідування щодо розкрадання коштів,  виділених на будівництво у минулі роки.

Відзначимо: днями Сергій Козир наголосив, що на своїй посаді зробить усе, щоб справи, розпочаті при колишньому голові ОДА Юрії Гусєву продовжилися і втілилися в життя. У тому числі особливу увагу, за його словами,  приділять добудові багатостраждального мостопереходу. Адже після переходу Гусєва в Укроборонпром багато хто побоюється, що це "будівництво століття" вчергове заморозять. І нинішні відомості про те, що, виявляється, на роботи потрібно виділити ще близько 400 мільйонів, викликають у херсонців черговий вал сумнівів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ