Підтримати нас

Морпіхи-розвідники оселились у Скадовську

Автор статті
23 грудня 2019 17:00
804
Поширити:

На засіданні сесії Херсонської обласної ради, 20 грудня, депутати надали згоду на передачу зі спільної власності територіальних громад Херсонщини в державну власність (до сфери управління Міноброни) комплексу будівель та споруд бази відпочинку «Білі крила», розташованої в урочищі Цукури Скадовського району.

На виділеній обласними депутатами території дислокуватиметься 140-й окремий розвідувальний батальйон морської піхоти, Армія Inform.

Частина почала використання цього об’єкту раніше, ще 22 квітня до Херсонської облради надійшло звернення від тодішнього начальника Генерального штабу – Головнокомандувача ЗСУ генерала армії Віктора Муженка з проханням виділити на умовах оренди з можливістю подальшої передачі до сфери управління Міністерства оборони майнового комплексу «Білі крила».

Сесія обласної ради 25 квітня підтримала проєкт рішення «Про надання згоди на укладання договору оренди на комплекс будівель і споруд бази відпочинку «Білі крила». Йшлося про передачу в оренду оборонному відомству на 2 роки та 10 місяців, з орендною платою 1 гривня на рік, комплексу під розміщення військової частини морської піхоти.

А 1 жовтня на адресу Херсонської обласної ради надійшло звернення від Міністра оборони України Андрія Загороднюка з проханням розглянути можливість передачі зі спільної власності територіальних громад Херсонщини в державну з віднесенням до сфери управління Міноборони згаданого об’єкта.

Означене звернення розглянули під час засідань усіх депутатських комісій облради. Питання було рекомендовано до розгляду під час пленарного засідання сесії та отримало підтримку депутатів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ