Підтримати нас

“Мобільні” злочини і доба без ПДР: кримінальні події Херсонщини

07 жовтня 2020 05:49
155
Поширити:

Упродовж минулої доби до підрозділів Національної поліції в Херсонській області надійшло 597 звернень, серед яких 110 повідомлень містять ознаки кримінального правопорушення.

Унікальний випадок: дорожньо-транспортних пригод з потерпілими минулої доби не зареєстровано. Водночас за порушення ПДР патрульні склали 130 адміністративних протоколів, з них 18 - за керування транспортним засобом у нетверезому стані.

“Мобільний” кримінал

Як повідомили в поліції, минулої доби на Херсонщині зафіксовано два кримінальних випадки, пов'язаних з мобільними телефонами. Так, в Олешківське відділення поліції звернулась 23-річна жінка, яка повідомила, що знайшла оголошення про продаж мобільного телефону. Заявниця домовилась з продавцем про оплату товару на банківську картку. Після перерахування грошових коштів у сумі 3 тисячі гривень продавець перестав виходити на зв’язок. 

Також у Херсоні 32-річна жінка розповіла поліцейським, що відпочивала в кафе, де невідомий зловмисник викрав її мобільний телефон. Наразі встановлюються особи зловмисників.

На Херсонщині завершено операцію “Зброя”

Поліція завершила оперативно-профілактичні заходи «Зброя та вибухівка, які тривали З 5 вересня по 5 жовтня на території Херсонської області. 

Як повідомляє відділ комунікації, за цей строк поліцейські вилучили з незаконного обігу 18 одиниць вогнепальної зброї, із них 11 пістолетів та револьверів, 3 обрізи мисливських рушниць та 4 одиниці саморобної зброї, 8 гранат, понад 2700 патронів до зброї армійських зразків, майже кілограм вибухівки.

За даними фактами відкрито 48 кримінальних проваджень за ст. 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». Про підозру у вчиненні цих злочинів повідомлено 14 зловмисникам. Їм загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Заходи поліції з протидії незаконному обігу зброї продовжуються. Також поліція інформує, що громадяни, які добровільно здадуть органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, звільняються від кримінальної відповідальності.

Підтримати нас можна тут https://base.monobank.ua/
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ