Підтримати нас

"Ми змусимо росіян покинути Херсон", — Кулеба

Vgoru
18 червня 2022 07:10
549
Поширити:

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у статті "Як Україна переможе" для Foreign Affairs виклав своє бачення того, що може переломити хід війни з Росією. Про це пише Суспільне

Він вважає, що якщо Путіну вдасться завоювати південь України, він може піти глибше на континент, вторгнувшись в Молдову, де російські проксі вже контролюють частину території. Він навіть може спровокувати нову війну на Західних Балканах.

"Ми можемо контратакувати на російські сили як на півдні України, так і на сході України, тиснучи на Путіна, щоб той вирішив, який з його досягнень захищати. Однак для досягнення успіху Сполучені Штати та їхні європейські союзники повинні швидко постачати нашій країні відповідну кількість передового важкого озброєння. Вони також повинні зберегти і посилити санкції проти Росії. І, що критично, вони повинні ігнорувати заклики до дипломатичних розрахунків, які допомогли б Путіну, перш ніж він піде на серйозні поступки", - написав Дмитро Кулеба.

Міністр закордонних справ наголосив, що використовуючи важке сучасне озброєння, Україна здатна зупинити вторгнення на Донбасі і в південних областях.

"На передовій на півдні збройні сили України вже здійснюють контратаки, і ми будемо використовувати передове озброєння для подальшого прорізання обороноздатності противника. Ми будемо прагнути поставити росіян на межу необхідності відмовитися від Херсона – міста, яке є ключем до стратегічної стабільності України", - написав Дмитро Кулеба.

Очільник МЗС вважає, що успішне просування Збройних Сил України на півдні і на сході змусить Путіна обирати між утриманням південних міст або окупованих територій у Донецьку та Луганську.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів