Підтримати нас

“Ми є, і ми будемо”: у Києві вшанують пам'ять про письменника з Херсона Олександра Меньшова

Вгору
Автор статті
12 березня 2024 16:56
371
Поширити:

16 березня 0 12:00 в Києві в інформаційно-виставковому центрі Музею Майдану вшанують пам'ять про письменника, активіста херсонського Євромайдану, волонтера і члена Пласту, військовослужбовця з Херсона Олександра Меньшова.

Попередньо потрібно зареєструватися за посиланням.

Також онлайн-трансляція заходу відбудеться:

  1. на фейсбук-сторінках Музею Майдану та Інформаційно-виставкового центру;
  2. на ютуб-каналі Музею Майдану.

Учасники заходу:

  • дружина Олександра Людмила Меньшова;
  • письменниця та перекладачка, редакторка роману Олександра Меньшова "Третя терція" (видавництво “КМ-Букс”) Наталія Тисовська;
    директор видавництва “Ліра-К” Віталій Зарицький;
  • учасниця Громадського сектору Євромайдану, заступниця генерального директора  Національного музею Революції Гідності Ольга Сало;
  • письменниця, доцент кафедри історії української літератури, теорії літератури та літературної творчості КНУ імені Тараса Шевченка Тетяна Белімова;
  • пластун сеніор прихильник із Херсонського осередку Пласту [онлайн] Дмитро Карлюка;
  • пластунка станиці “Пласт Херсон” [онлайн] Ольга Новахацька.


“На зустрічі згадаємо разом історію життя полеглого воїна та дізнаємося більше про його останню книжку”, – йдеться в пресрелізі.

“Ми є, і ми будемо” – такою мала бути назва п'ятої книжки Олександра, про що він написав дружині в одному з останніх своїх повідомлень із фронту. 

Про вихід своєї нової книги він так і не встиг дізнатися – 17 листопада 2023 року Олександр Меньшов загинув у боях під Кліщіївкою на Донеччині. 

Зазначається, що перша його книжка вийшла у 2019 році, а четверта – “Formicarium” – коли Олександр із родиною перебував в окупованому на той час Херсоні. 

Окрім цього, про російську окупацію на основі своїх нотаток Олександр Меньшов написав у книжці “Я, Фокс та окупація. Щоденник херсонця”.

  • Олександр Меньшов народився в Херсоні 13 березня 1977 року. Після закінчення школи здобув освіту в Херсонському державному технічному університеті за спеціальністю “Технологія машинобудування”. Також він досліджував історію Херсонщини та вів історичну колонку на сторінці “Пласт Херсон”. За оповідання “Принцип тригера” Олександр Меньшов отримав Всеукраїнську літературну премію імені Ігоря Федорова.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ