Підтримати нас

Мешканцям Козачих Лагерей виділять 500 тисяч гривень

Автор статті
11 червня 2019 13:08
720
Поширити:

Критична ситуація триває в с. Нова Маячка, де залишаються затопленими 50 присадибних ділянок (домогосподарств).

10 червня під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Вадима Чабана відбулося позачергове засідання розширеної регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Питання, яке розглядалося на заході, стосувалося ліквідації наслідків стихії, що сталося в Олешківському районі, зокрема у с. Нова Маячка та с. Козачі Лагері. Про це повідомляє сайт ХОДА

Критична ситуація триває в с. Нова Маячка, де залишаються затопленими 50 присадибних ділянок (домогосподарств).

На теперішній час до працюючих 19 дренажних станцій в терміновому порядку додано у допомогу ще 2 Пересувні насосні станції від ГУ ДСНС. 

Крім того, на заході було зазначено, що рішенням сесії органів місцевого самоврядування с. Козачі Лагері на допомогу мешканцям виділено 500 тис. грн.

07 червня на сесії Олешківської районної ради для ліквідації наслідків негоди прийнято рішення виділити 200 тис. грн мешканцям с. Козачі Лагері, 30 тис. грн на закупівлю насоса на КНС, а також 200 тис грн. мешканцям с. Нова Маячка.

Окрім цього передбачені кошти з Олешківського районного бюджету на ремонт ЗОШ - 2,5 млн грн, ФАП - 500 тис. грн, будинок культури - 1,5 млн грн.  

Після тривалого обговорення ситуації Вадим Чабан надав низку доручень відповідним структурним підрозділам. Зокрема Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації організувати надання допомоги  населенню, постраждалому від наслідків стихійного лиха. Департаменту соціального захисту населення ОДА розглянути питання надання в межах чинного законодавства матеріальної допомоги постраждалому населенню.

Головному управлінню Держпродспоживслужби в області доручено посилити контроль за санітарно-епідеміологічним та епізоотичним станом, забезпечити готовність до дій у разі його погіршення.

Та звичайно було вирішено основні зусилля зосередити на відновлювальних роботах на об’єктах комунального господарства та розчистці автошляхів, паралельно організовувати ремонт дахів з використанням будівельних матеріалів, що є в наявності. До робіт залучити всі необхідні формування ЦЗ, об’єктові спеціальні та спеціалізовані підрозділи, техніку і запаси об’єктових, відомчих, місцевих матеріальних резервів.

У свою чергу Басейновому управлінню водного господарства нижнього Дніпра доручено забезпечити безперебійну роботу дренажних насосних станцій, дренажних колекторів та трубопереходів у районах стихійного лиха. А Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації підготувати довідку про обсяги збитків нанесених сільхозтоваровиробникам області та населенню.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ