Підтримати нас

Менше двох мільйонів гривень виділить облрада на підтримку олімпійців

Автор статті
17 квітня 2019 11:35
726
Поширити:

Сьогодні, 17 квітня, в обласній державній адміністрації відбулась конференція спортивної Херсонщини за участі провідних тренерів, спортсменів, директорів комунальних закладів спортивного профілю, голів спортивних федерацій з олімпійських видів спорту Херсонської області та ГО ХОВ Національного олімпійського комітету України.

У роботі конференції взяли участь т.в.о. голови обласної державної адміністрації Дмитро Бутрій та голова обласної ради Владислав Мангер.

У своєму вступному слові Дмитро Бутрій  подякував спортсменам Херсонщини за їх досягнення та гідне представлення України й області на світових спортивних аренах:

«Незважаючи на недостатнє фінансування, обласна влада робить все можливе для стимулювання й підтримки наших чемпіонів. Так, наприклад, облдержадміністрація виступила з пропозицією до обласної ради про виділення 1 мільйона 570 тисяч гривень для виплати обласних стипендій 23-ом спортсменам-олімпійцям. Це питання буде винесене на найближчу сесію облради».

Обговорюючи перспективи розвитку олімпійських видів спорту в Херсонській області, старший тренер збірної команди України з веслування академічного Олександр Бакарасєв відмітив, що резерв спортсменів на отримання ліцензій на участь у ХХХІІ літніх Олімпійських ігор 2020 у Токіо (Японія) та входження їх до збірних команд України дійсно є. З боку обласної влади необхідна  підтримка в забезпеченні олімпійців  спортивним інвентарем, лікарськими засобами, якісним харчуванням, та компенсації витрат за відрядження.

Начальник управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Юрій Кан звернув увагу на те, що рішенням сесії обласної ради, відповідно до комплексної програми розвитку фізичної культури і спорту в Херсонській області на  2019 – 2023 роки, планується виділити близько 1 мільйона 900 тисяч гривень саме для підтримки спортсменів-олімпійців.

Нагадаємо, у понеділок, 12 квітня, голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер вийшов на роботу, хоча ще 8 квітня він не з'вився на судове засідання по справі, де він підозрюваний в організації вбивства Катерини Гандзюк. За словами його адвокатів, у Мангера "проблеми з серцем та тиском".

Також ми писали, що тимчасово виконувати обов'язки голови ХОДА буде Дмитро Бутрій замість Андрія Гордєєва, якого Президент України Петро Порошенко звільнив одразу після першого туру чергових президентських виборів у 2019 році. 

Нагадаємо, на після першого туру чергових виборів Президента України, чинний президент Петро Порошенко посів на Херсонщині третє місце. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ