Підтримати нас

"Масштаби гуманітарної катастрофи будуть збільшуватись": в облраді назвали причини для виїзду

Vgoru
11 липня 2022 06:51
2,299
Поширити:

Останніми днями  представники української влади знову почали  закликати до виїзду з Херсонщини. Причини окреслив заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський у своєму Телеграм-каналі.

За словами чиновника, наразі постійно посилюється терор окупантів. Крім того, херсонців затримують за інформацією зрадників:

"Сьогодні будь-яка людина може стати жертвою. Вчителі, лікарі, працівники комунальних служб, голови ОСББ. Сьогодні дуже складно прорахувати систему, хто насамперед у зоні ризику, бо категорії затриманих постійно розширюються. Почастішали випадки затримання людей з наведення колаборантів, причому в форматі зведення особистих рахунків."

Також серед причин для виїзду Соболевський назвав гуманітарну катастрофу, масштаби якої тільки збільшуються:

"Окупанти розвалюють під корінь всі системи, що функціонували раніше, але при цьому практично не створюють власних аналогів. Медицина, освіта, служба ДСНС, інтернет-банкінг, зв'язок та інше – все це вже фактично "наприкінці". У самому Херсоні ситуація значно легша, ніж у селах та невеликих містах, але загалом умови життя вже нестерпні. І далі буде лише гірше, попри пропаганду та обіцянки орків побудувати свій перекручений комунізм."

Не забув заступник голови облради й шалений тиск на бізнес. Причому розрізнити грань між колаборацією та необхідністю вкрай складно.
І насамкінець чиновник нагадав, що Збройні сили України вже близько. І хоча наші захисники будуть "працювати" максимально точно, ризики для життя та здоров'я людей все одно залишаються.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ