Підтримати нас

Мангера не можуть відсторонити з посади: у справі знову новий суддя

09 квітня 2019 10:46
289
Поширити:

У Шевченківському суді Києва вп’яте не змогли провести засідання та продовжити термін відсторонення з посади для голови Херсонської облради Владислава Мангера. Його підозрюють у вбивстві громадської діячки Катерини Гандзюк.

Як розповів у коментарі Insider прокурор ГПУ Дмитро Боян, адвокати Владислава Мангера подали клопотання про перенесення судового засідання у зв’язку з хворобою Мангера. За словами Бояна, в матеріалах справи є копія довідки з лікарні. Мангер нібито перебуває в реанімації.

Боян зазначив, що копія довідки не є достовірним доказом того, що Мангер дійсно в лікарні. На питання, чи буде він вимагати оригіналу довідки, прокурор відповів:

"Я думаю, вони самі нададуть".

При цьому прокурор висловив упевненість, що Мангер дійсно перебуває у лікарні і не приступив до виконання своїх обов’язків. Термін його відсторонення закінчився 6 квітня.

"На ньому електронний браслет. Він зараз у лікарні", - зазначив прокурор.

Зазначимо, що суддя Дмитро Мальцев, який розглядав справу відсторонення Мангера з посади, нині перебуває у відрядженні. Тому справу передали судді Тетяні Притулі.

У секретаріаті Притули Insider повідомили, що справу передали за авторозподілом. У секретаріаті Мальцева підтвердили, що він перебуває у відрядженні з понеділка, 8 квітня, до кінця тижня.

Секретар судового засідання, яке мало б відбутись сьогодні, розповіла журналістам, що клопотання адвокати Мангера подали ще вчора. При цьому, за словами секретаря, подібне клопотання про перенесення засідання подав і прокурор. Про аргументацію прокурора вона не повідомила. Нічого не говорив журналістам про це клопотання і сам Дмитро Боян.

Коли відбудеться наступне засідання не знає ні прокурор, ні секретаріат судді.

Нагадаємо, 4 квітня адвокати Владислава Мангера заявили відвід судді, через що засідання відклали. Наступного дня суд відхилив заяву про відвід і призначив засідання цього ж дня. Адвокати Мангера повідомили, що підозрюваний знаходиться в Херсонському відділі поліції, де йому вдягають електронний браслет.

6 квітня захисники Мангера надали копію довідки про перебування Мангера на стаціонарному лікуванні. До суду він не зявився. У понеділок, 8 квітня, адвокати Андрій Мурашкін та Дмитро Ільченко з’явились до суду без Мангера. Засідання знову не відбулось – суддя Мальцев у відрядженні.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів