Підтримати нас

"Майбутнє України вирішиться в Херсоні" – британський журналіст

Vgoru
Автор статті
13 липня 2022 15:19
1,327
Поширити:

Британський журналіст Дейвід Патрікаракос, який пише для таких видань, як The New York Times, Financial Times, Wall Street Journal, впевнений, що ця війна або буде виграна, або програна, у Херсоні. 

Про це повідомляє “Голос Америки”, посилаючись на англійського кореспондента.

“Херсон переживає дуже складні часи. Це – регіон, який пройшов неймовірну еволюцію за ці 8 років, які я знаю Україну. У 1991 році створилася незалежна держава, але ще не було нації. Зараз вона формується в надзвичайно важких умовах. На сході було багато проросійських настроїв, люди не знали, для чого потрібна Україна, але зараз ситуація є інакшою. Це війна за незалежність. І саме в Херсоні вона буде виграна або програна. Не лише для України чи росії, а для всієї Європи”, – зазначив Патрікаракос.

За його словами, українці не здадуться. Це — війна за незалежність. Кожен українець знає, що це – боротьба за виживання.

“Херсон – незвичайне місто. Це місто із самого початку окупації продемонструвало спротив, але воно стало проукраїнським по-справжньому вже за останні вісім років, унаслідок російського нападу. І це — місто, де іде дуже активний спротив. Там підривають машини з російськими колаборантами, де російські солдати бояться ходити по місту. Вони бояться проводити референдум, щоб приєднати Херсон до росії”, – додав журналіст.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ