Підтримати нас

Майже 1600 учасників АТО з Полтавщини отримають більше 2000 гектарів земель

Vgoru
02 грудня 2015 07:43
312
Поширити:

На Полтавщині територіальні органи Держгеокадастру та органи місцевого самоврядування продовжують розгляд звернень учасників АТО про надання землі. Отримати ділянки на території області виявили бажання 3 524 військових. На сьогоднішній день землевпорядники вже задовольнили 1596 заяв та надали учасникам АТО дозволи на розробку проектів землеустрою. Військові отримають у власність землі загальною площею 2221,81 гектара. Інші заяви знаходяться на стадії розгляду.

За повідомленням прес-служби Держгеокадастру, найбільшу кількість земельних ділянок відведуть для особистого селянського господарства. Під ці потреби військові отримають 1223 наділи (майже 77% від виданих дозволів) площею 2180,15 гектара. Для будівництва житлового будинку та господарських споруд учасники АТО використають 251 ділянку (15% від усіх дозволів) площею 29,93 гектара. Ще 122 наділи (8%) площею 11,73 га призначені для ведення садівництва.

Землевпорядники Полтавщини сформували резерв земельних масивів, що можуть бути надані учасникам АТО. У області для потреб військових визначили 4837 га земель. Більшість ділянок (91%) – це землі сільськогосподарського призначення. Військовослужбовці можуть ознайомитись із матеріалами про вільні наділи у відкритому доступі на сайті Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області.

 Довідково:

Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО.

На сайті Держгеокадастру розміщена покрокова схема дій для допомоги учасникам АТО та членам родин загиблих воїнів, котрі бажають отримати земельні ділянки. Роз’яснення складено з урахуванням запитів, які найчастіше надходять до земельного відомства.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів