Підтримати нас

Кримінальна доба на Херсонщині: крадіжки, шахрайство та розшук озброєного підозрюваного

Автор статті
01 жовтня 2020 06:00
724
Поширити:

Відділ комунікації Нацполіції в Херсонській області підбив підсумки кримінальних процесів, що відбувалися в регіоні минулої доби. Як інформують у поліції, упродовж минулої доби надійшло 582 звернення, серед яких 83 повідомлення містять ознаки кримінального правопорушення.

Зареєстрована одна дорожньо-транспортна пригода з потерпілими, внаслідок яких одна людина отримала травми. Усього за порушення ПДР патрульні склали 100 адміністративних протоколів, з них 11 - за керування транспортним засобом у нетверезому стані.

Як відомо, останнім часом на Херсонщині вирує справжня “мопедна лихоманка”. Ці транспорти засоби крадуть у херсонців мало не щодня. От і вчора на Голопристанщині у місцевого 29-річного мешканця, проникнувши на подвір’я його будинку, хтось поцупив мопед.

Також активні в регіоні шахраї. Так, у 55-річної херсонки невідомий шахрайським шляхом зняв з банківської картки 5000 гривень. За даними фактами проводиться перевірка.

У Херсоні п'яна мати вигнала 9-річну доньку в ніч

Вранці 30 вересня в поліцію зателефонувала жителька Херсона і повідомила, що її сусідка вночі вигнала з дому дев’ятирічну доньку. Заявниця залишила дитину на ніч, намагалася поговорити з її матір’ю, але жінка була у стані алкогольного сп’яніння і поводилася вкрай агресивно.

На місце прибули працівники мобільної групи реагування на факти домашнього насильства ГУНП, ювенальні поліцейські та служба у справах дітей. 43-річна мати дівчинки пояснила свою нічну поведінку тим, що була у стані алкогольного сп’яніння. Ввечері вона приймала в гостях подруг, вони “відпочивали”, вживаючи спиртне, а вночі мати з незрозумілих їй самій причин вигнала доньку з дому. Дівчинка розповіла, що мати висловлювалася нецензурними словами, кричала на неї, намагалася побити і врешті-решт виштовхала за двері. Дитина в одній піжамі опинилася на вулиці, пішла до сусідки. 

Окрім дівчинки, жінка має ще дорослого сина, який мешкає окремо, а також 14-річного сина. Раніше ця родина не потрапляла у поле зору поліції та соціальних служб. 

Зважаючи на стан матері та загрозу здоров’ю дитини, працівники служби у справах дітей та поліцейські прийняли рішення негайно вилучити дівчинку з родини. Поки її помістили в лікарню. Працівники групи реагування на факти домашнього насильства ГУНП склали у відношенні матері адміністративний протокол за ст.173-2 «Вчинення домашнього насильства», а ювенальні поліцейські склали протокол за ст.184 «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей» КУпАП. 

Родину візьмуть на облік, поліцейські та служба у справах дітей перевірять умови проживання дітей у сім’ї. Аби отримати об’єктивну інформацію відносно цієї родини, поліцейські також поспілкуються з їх сусідами та знайомими. Після проведення ретельної перевірки буде вирішуватися питання про доцільність (недоцільність) повернення дівчинки в сім’ю.

Озброєний та особливо небезпечний. Херсонська поліція розшукує підозрюваного

Як повідомляють у поліції Херсонщини, правоохоронці зараз встановлюють місцеперебування підозрюваного у скоєнні особливо тяжкого злочину - Соловйова Микиту Ігоровича, 1986 р.н., мешканця Нової Каховки.

Прикмети підозрюваного: на вигляд 33-35 років, зріст 185-190 см, середньої статури, обличчя овальне, волосся коротке, руде, має лобні залисини. 

Особливі прикмети: на лівому плечі має татуювання у вигляді абстракції, на лівому передпліччі руки має татуювання у вигляді скорпіона, вище попереку має татуювання у вигляді голови тигра. 

Підозрюваний може мати при собі вогнепальну зброю та користуватися документами, виданими на інше ім’я. 

Поліція просить громадян, які володіють будь-якою інформацією стосовно розшукуваного, терміново зателефонувати за номерами: (0552) 45-90-70, (099) 43-95-260, (050) 49-41-042,  (099) 050-97-00 або «102». Анонімність гарантується.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ