Підтримати нас

Козир у рукаві Колихаєва, або цинічні рокіровки політичних шулерів

Автор статті
27 жовтня 2021 11:30
1,656
Поширити:

Проміжні вибори до Верховної Ради України на окрузі №184 вступили до завершальної фази. Як відомо, день виборів, що відбудуться у низці населених пунктів Каховського, Бериславського та Херсонського районів, призначено на неділю, 31 жовтня.

А сьогодні, 27 жовтня, сталася подія, яку можна назвати справжнім апофеозом та апогеєм нинішньої виборчої кампанії. На брифінгу в стінах Херсонської облдержадміністрації мешканцям області представили нового її голову. Для багатьох стало відвертою несподіванкою, що ним став Геннадій Миколайович Лагута - той самий Лагута, який ще недавно називався головним кандидатом на потрапляння до українського парламенту.

Навряд чи для когось є секретом, що Геннадій Миколайович - це “права рука” Херсонського міського голови Ігоря Колихаєва, замість якого він і балотується на окрузі №184. Не доводиться сумніватися, що так херсонський “керманич” кидав у бій вірного соратника, який мав би в Раді пильні очі, чутливі вуха та, головне, вмілі руки, які б допомагали його патронові “пробивати” свої інтереси на рівні столиці.

Округ №184 "намолений", цілком "колихаєвський", і мало хто сумнівався в успіху Геннадія Миколайовича. Нікого не бентежила і присутність у виборчих перегонах тепер уже колишнього голови Херсонської ОДА Сергія Козиря, якому наперед віддавали друге місце. Хоча боротьба між двома конкурентами була запеклою.

Але сьогоднішнє призначення поставило крапку на непримиренному поєдинку представників всеукраїнської партії “Слуга народу” та херсонського локального політичного угруповання “Нам тут жити!”. Схоже, що обидві політсили, висловлюючись сленгом футбольних уболівальників, скатали банальний договірник. Можна з великою долею вірогідності припустити, що Лагуті запропонували престижне крісло херсонського "губернатора" в обмін на лідерство Сергія Козиря в перегонах за мандат нардепа.

Цинічність усіх цих пертурбацій вражає: мабуть, таке в історії херсонського політикуму відбувається вперше. Неважко здогадатися, що місцеві князьки, вони ж “власть прєдєржащіє”, тримають жителів області навіть не за пішаків, а за порожнє місце, вважаючи, що огидні політичні рокіровки, гідні спритного карткового шулера, запросто зійдуть їм з рук.

У цій ситуації гідною відповіддю херсонців на таку самовпевненість і пиху могли б послужити ті самі вибори 31 жовтня. І, якщо на них переможе не Козир, а інший кандидат (а чому б і ні?), комусь (а це будуть аж ніяк не представники “колихаєвського” табору) доведеться якщо не гірко плакати, то принаймні запекло скреготати зубами від злості.

На головному фото (зліва направо): заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко, новий голова Херсонської ОДА Геннадій Лагута, колишній голова Херсонської ОДА Сергій Козир, голова Політичної ради партії «Слуга Народу» Давид Арахамія. Фото Олександра Корнякова.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ