Підтримати нас

Котяча доля: від віртуального захоплення до реального вигнання

Автор статті
08 листопада 2018 08:32
778
Поширити:

У той час, коли віртуальні простори мережі захопили котики, в реальності відповідальним та щирим в любові до тварин мешканцям херсонської багатоповерхівки крізь агресію та погрози доводиться відстоювати альтернативний підхід антигуманному поводженню з тваринами.

У багатоповерхівці, що розташована по вулиці Покришева, 14, члени правління ОСББ “Южанка-14” встановили решітки на вентиляційні отвори, що ведуть до підвалу цього будинку. Ці решітки мають запобігти потраплянню котів з вулиці до підвалу, адже, на їх думку, перебування в підвалі цих тварин призводить до порушення санітарних норм у приміщенні.

Оскільки тварини залишилися на вулиці, небайдужі мешканці цього будинку вирішили, що решітки необхідно прибрати на зимовий період, адже коти можуть не встигнути переорієнтуватися та замерзнути. Також захисники чотирилапих вигнанців стверджують, що коти мешкали в підвалі будинку не одне десятиріччя та виловлювали там гризунів.

Мешканці другого під’їзду звернулися до керівника та членів правління ОСББ “Южанка-14” з вимогою прибрати решітки з вентиляційних отворів на зимовий період.

Cпочатку 22 мешканця під’їзду підтримали цю вимогу але згодом один мешканець свій підпис відкликав.

Зібравши підписи серед мешканців свого під’їзду з вимогою зняти решітки на зиму, активісти з другого під’їзду пішли на зустріч з головою та членами правління, але там їх спіткала несподіванка:

“Ми домовилися з головою ОСББ про зустріч з правлінням о 18:30, 5 листопада. Голова пообіцяла, що буде вона та члени правління. Зараз ми прийшли на зустріч, щоб конструктивно вирішити питання з підвалами, і бачимо встановлений та підсвічений прожектором стенд з фотографіями підвалу та 30 людей натовпу. Типове зібрання правління, чи не правда? Але це ж не загальні збори будинку, бо керівник ОСББ не повідомила попередньо про них мешканців. Вона зібрала суто своїх знайомих з будинку, налаштувала їх проти нас і влаштувала публічне гноблення, коли ми просто стоїмо в колі агресивно налаштованих людей, котрі вже починають кидатися на нас. Сама ж очільниця ОСББ відійшла в бік і просто за всім спостерігає,” - розповідає активістка будинку Ірина Малега.

Спочатку зустріч проходила геть не конструктивно. На підвищених тонах лунали погрози отруїти всіх котів біля будинку та звинувачення в душогубстві у відповідь.

На встановленому керівництвом ОСББ стенді  розміщенні фотографії мертвих котів. Чимала кількість котячих мумій може вказувати на те, що практика отруєння тварин у цьому будинку існує.

 

Керівництво ОСББ “Южанка-14” встановили стенд з зображеннями мумій котів та розідраних голубів у підвалі їх будинку.

Голова ОСББ “Южанка-14” Олена Кучеренк о під приводом того, що начебто хтось на неї накинувся, викликала поліцейських. Копи, оцінивши ситуацію, вирішили не втручатися, оскільки не побачили складу злочину, і поїхали.

На фото: керівник ОСББ “Южанка-14” Олена Кучеренко з поліцейськими.

Коментуючи Вгору конфлікт, що склався, Олена Кучеренко, врешті, запропонувала конструктивну пропозицію вирішення ситуації:

“Я не шкуродерка, як тут мене звинувачують, тому я пропоную звернутися до КП Гарантія і відправити безхатніх котів до притулку, бо їх не можна залишати в підвалі. Ми брали на баланс будинок, а не притулок для тварин.”

Але звернувшись наступного дня до притулку,  КП Гарантія виявило, що вони приймають тільки безхатніх собак. Захисники котів вирішили спробувати знайти господарів для чотирилапих. На випадок, якщо до холодів не вдасться прилаштувати тварин, вони облаштують їм утеплені невеликі будиночки на присадибній ділянці багатоповерхівки. Проте захисники котів-вигнанців бояться, що після прямих погроз тварин можуть отруїти.

Загалом незрозуміло, навіщо було доводити ситуацію до безглуздого конфлікту, коли можна було одразу конструктивно відреагувати на бажання двадцяти одного співвласника другого під’їзду, котрі пропонували встановити решітки не перед зимою, а вже навесні. З цього постає питання: чому так терміново знадобилося звільнити підвал від тварин? Голова ОСББ, Олена Кучеренко  пояснює це піклуванням про здоров’я співвласників, котрим може нашкодити антисанітарний стан підвалу.

Але ці пояснення виглядають особливо лукавими на фоні антисанітарного стану балконів, що розташовані на сходових майданчиках цього будинку.

 

Засмічений послідом птахів та побутовими відходами балкон будинку на вулиці Покришева, 14, що обслуговує ОСББ “Южанка-14”.

Утім, столиця вже надала приклад того, як вирішити цю проблему. Комісія Київської міської ради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу підтримала петицію про визнання котів частиною екосистеми міста.

Тепер у київських будинках котам дозволяють вільно пересуватися та забороняється їх безпричинний вилов та вбивство, адже це може спричинити появу великої кількості гризунів у будинках. У той же час, київські санітарні фахівці готують свої рекомендації та висновки з приводу запобігання потенційних антисанітарних загроз.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ