Підтримати нас

Конференцію про Катерину Гандзюк скасовано

Vgoru
Автор статті
07 березня 2019 14:01
660
Поширити:

Інформаційне агентство «Інтерфакс-Україна» скасувало заплановану на сьогодні, 6 березня, прес-конференцію «Херсонці про Катерину Гандзюк» після того, як анонс викликав обурення громадських активістів.

Про це «Детектору медіа» повідомив генеральний директор «Інтерфакс-Україна» Олександр Мартиненко.

У прес-конференції мали взяти участь Римма Бондаренко та Олександр Тарасов, які, за словами громадських активість, мали на меті дискредитувати вбиту херсонську активістку Катерину Гандзюк

Так, Ольга Худецька на своїй Фейсбук-сторінці висловила обурення на адресу «Інтерфакс-Україна». «Катю убили і відповісти вона не зможе. Вам взагалі це ок - випускати в своїх стінах пресуху, де на камеру відпрацьовуватимуть два організми, поливаючи брудом загиблу людину, яка навіть права на відповідь не матиме?», – написала вона.

Після обговорень в мережі анонс прес-конференції з сайту «Інтерфакс-Україна» було видалено. 

Керівник агентства «Інтерфакс-Україна» Олександр Мартиненко в коментарі «Детектору медіа» пояснив, що вчора, коли було анонсовано прес-конференцію, його не було в місті. Він також зазначив, що нічого не знав про учасників прес-конференції, як і його працівники, які погодили надання зали, доки в соцмережах не почалося обговорення цієї ситуації.  

«Це дуже серйозна та емоційно важка тема для знайомих Катерини Гандзюк та для суспільства в цілому. Мені не хочеться навіть опосередковано, через надання зали, брати участь в кампанії з можливої дискредитації Гандзюк. Хоча я не знаю, про що йшлося. Цих людей (учасників прес-конференції) я не знаю, але враховую резонанс в соціальних мережах, де було багато написано про цих людей. Не гарантовано, але можливо, що прес-конференція мала бути спрямована на дискредитацію Катерини Гандзюк, тому ми вирішили утриматися. А вони можуть висловити свою точку зору в будь-якому іншому місці», – сказав він.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ