Підтримати нас

Комунальників Херсона підозрюють у привласнені 8 млн гривень під час окупації

Vgoru
Автор статті
23 лютого 2023 15:38
913
Поширити:

Бюро економічної безпеки України викрило групу осіб одного з комунальних підприємств Херсона, які під час російської окупації міста привласнили бюджетні кошти в розмірі 8 млн гривень. 

Про це повідомляє Бюро економічної безпеки України.  

“Службові особи підприємства перерахували 13 млн грн на рахунок профспілкової організації як внески. Надалі 8 млн грн із банківського рахунку профспілкової організації комунального підприємства були перераховані на особисті рахунки директорки, головної бухгалтерки та близьких осіб організаторів схеми”, – йдеться в повідомленні.

Потім, за інформацією слідства, кошти зловмисники перевели в готівку та використали на власні потреби, зокрема на придбання об’єктів нерухомості. 

“Під час обшуку в Херсоні за місцем проживання директорки КП вилучено документи, які можуть вказувати про причетність фігурантів до колабораційної діяльності. Наразі проводяться заходи, щодо встановлення фактів причетності учасників схеми до самопроголошеної окупаційної адміністрації Херсона”, – зазначають у БЕБ. 

Триває досудове розслідування за ч. 5 ст. 191 “Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем” КК України. 

Нагадаємо, що раніше Служба безпеки України повідомила про підозру в колабораційній діяльності “директорці департаменту фінансів” окупантів на Херсонщині юлії рассадіній.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ