Підтримати нас

Колишнього мера Херсона підозрюють в роботі на ФСБ

Vgoru
10 жовтня 2016 12:16
608
Поширити:

Колишній міський голова Херсона, один зі спікерів Партії регіонів часів Майдану Володимир Сальдо підозрюється у роботі на Федеральну службу безпеки Росії.

Про це йдеться в сюжеті «Слідства.Інфо».

Наразі Служба безпеки України розслідує провадження за справою «плівок Пащенка» — аудіозаписів, які оприлюднив херсонський бізнесмен Денис Пащенко. Підприємець стверджує, що записав розмову Сальдо, сидячі в сусідній кімнаті. Людина з голосом, схожим на Сальдо розповідає про куратора з ФСБ, який допомагав матеріально на виборах, та про плани вторгнення Росії у Херсон.

«Був товариш один, Костя, кілька разів зустрічалися із ним у Сімферополі. Тоді він сказав, що він куратор мій від ФСБ, в разі чого у нього є помічник, співробітник — Олексій. Якщо що, то можна з ними зустрічатися. І вони, в принципі, лояльно налаштовані. Головне — давати інформацію, що відбувається на місцях, про настрої серед населення, які акції протесту, що хвилює. І в разі чого, якщо вони все-таки вирішать заходити в Херсон, тоді знадобляться надійні люди, які налаштовані в сторону об'єднання слов'янських народів. Так що у мене навіть є така група людей — чоловік 30», — скаже на аудіозаписах людина з голосом, схожим на голос Сальдо.

На інформаційний запит «Слідства.Інфо» в СБУ відповіли:

«Інформація ретельно перевіряється в рамках кримінального провадження. Наразі у зазначеному кримінальному провадженні не винесено підозри конкретній особі. Досудове розслідування триває», — зазначили в спецслужбі.

Нагадаємо, 19 серпня поліція Домінікани арештувала Володимира Сальдо в Пунто-Кане за підозрою у викраденні бізнесмена Дениса Пащенко. Натомість, за версією Сальдо, він сам був у полоні у Пащенка майже два місяці. Колишнього мера начебто катували, вимагаючи мільйони доларів.

Протиріччя у цих двох версіях мають з’ясувати поліцейські у Домінікані та Україні, які розслідують дві протилежні справи. Домініканські — про злочин Сальдо. Українські — про злочин проти Сальдо.

Більше про справу Володимира Сальдо дивіться незабаром в сюжеті: «Державна зрада та викрадення людини: в чому підозрюють колишнього мера Херсона».

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів