Підтримати нас

Коли запрацює Херсонський аеропорт?

Автор статті
21 грудня 2021 16:30
1,229
Поширити:

Роботи з реконструкції злітно-посадкової смуги херсонського аеропорту мають бути завершені до початку нового року.

Компанія Автомагістраль-Південь уже майже завершила асфальтування, на новому покритті наносять розмітку. Залишилося покрити кілька невеликих участків, повідомляє avianews.com.

Нагадаємо, що реконструкція почалася у вересні поточного року. За цей проміжок підрядник мав розширити існуючу смугу з 42 до 45 метрів та оновити покриття – на першому етапі, а на другому – смугу мали подовжити до 2600 метрів й розширити до 60 метрів. Злітна смуга з такими параметрами зможе приймати потужні літаки Boeing 767, здатні долати великі відстані й перевозити понад 300 пасажирів одночасно. На диво, роботи, які планували виконати до кінця 2022 року, наближаються до завершення. 

Вид з висоти на оновлену смугу в аеропорту Херсон. Фото: Автомагістраль-Південь

Але запустити аеропорт в експлуатацію найближчим часом не зможуть. По перше, об'єкт ще мають прийняти у підрядника й оцінити якість виконаних робіт. Щойно це відбудеться, в аеропорту почнуться нові роботи. Заплановано встановлення світлосигнальної системи, щоб аеропорт міг приймати літаки за умов поганої видимості. Після цього повинна  відбутися сертифікація смуги. Цей процес може затягнутися на кілька місяців. Тому робота аеропорту відновиться не раніше березня 2022 року. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ