Підтримати нас

Кількість загиблих на пожежах херсонців перевищує загальнонаціональні показники

Автор статті
05 листопада 2020 14:00
685
Поширити:

Херсонщина за багатьма показниками, як відомо, перебуває на останніх позиціях серед українських регіонів (на відміну від бравурних офіційних заяв ряду місцевих керівників). Днями з'ясувалося, що "пасе задніх" наша область ще й за кількістю людей, які загинули на пожежах.

Про це, зокрема, йдеться в розпорядженні голови Херсонської ОДА "Про посилення в області пожежної та техногенної безпеки в осінньо-зимовий період 2020/21 року" 

Як свідчить документ, кількість людей, загиблих на пожежах у Херсонській області, перевищує загальноукраїнський показник.

Так, з початку 2020 року в житловому секторі області сталися 2200 пожеж (96,2% від загальної кількості), на яких загинули 39 людей. Середній показник загиблих на пожежах людей із розрахунку на 100 тисяч населення становить 3,6, що вище загальнодержавного показника.

Загалом за цей період вогнем знищено або пошкоджено 542 житлові будинки та споруди.

"Основними причинами пожеж є необережне поводження з вогнем, порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей та інших нагрівальних приладів, порушення правил обладнання та експлуатації електроприладів? тощо. Завданий пожежами прямий матеріальний збиток складає понад 120 мільйонів гривень," - повідомляється у розпорядженні.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ