Підтримати нас

Херсонців безкоштовно перевіряли на серцеві захворювання

Автор статті
28 вересня 2019 02:00
656
Поширити:

У п'ятницю, 27 вересня, у Херсоні можна було безплатно перевірити серце. З 10-ї до 12-ї години в холі поліклініки №1 лікарні імені Тропіних проходила  акція з профілактики серцево-судинних захворювань. Присвятили її Всесвітньому дню серця.

Зранку в холі поліклініки можна було виміряти тиск та здати кров на цукор, пише UA:Херсон.

"Це дуже важливо, тому що людина повинна знати, який в неї цукор в крові, холестерин, тиск. Тому що дуже багато гіпертонії, багато ішемічної хвороби серця, інсультів, інфарктів. Тому це обов’язково", - говорить медсестра клінічної лікарні імені Тропіних Віра Репецька.

У черзі на обстеження - переважно люди старшого віку.

"Я прийшла випадково в лікарню - вирішити питання доньки. Це побачила - і вирішила теж. Звичайно, є проблеми - і тиск, і серце, все вже барахлить. Вік є вік", - каже Катерина Булатова, яка прийшла на обстеження.

Не вперше приходить на такі заходи пенсіонерка Людмила Ярошевська:

"Я пішла до доньки, а вона саме в інтернеті і каже: "Мамуля, йди. Ти після інсульту - іди", - каже, - "перевірся". І я прийшла сюди, хочу перевіритися на цукор, тиск, якщо вийде - то піду на кардіограму. Я вже 20 років як після інсульту і контролюю своє здоров’я. Мені хочеться жити, не хочеться помирати".

Учасники акції у більшості дізналися про неї випадково.

"Я вважаю, що це потрібно. Для людей, які не можуть оплатити або часу знайти. А так знають - в певний день вибралися, здали, знають свій стан, бо іноді буває дуже пізно. Тоді вже пізно звертатися платно і безплатно. Дякую за таку акцію! Хай побільше буде таких!" - говорить учасниця акції Оксана Русалова.

До комплексу обстеження сьогодні також входили: аналіз крові на холестерин, кардіограма та за необхідності – консультація лікаря-кардіолога.

В акції до Всесвітнього дня серця взяли участь трохи більше півсотні людей. Такий захід у клінічній лікарні імені Тропіних проводиться вшосте, говорить заступниця головного лікаря Світлана Пшенична.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ