Підтримати нас

Херсонці вимагали звільнення бранців Кремля, зокрема — Олега Сенцова і Олександра Шумкова. ФОТО

Vgoru
Автор статті
02 червня 2018 12:52
805
Поширити:

Близько п’ятдесяти херсонців, активісти політичних і громадських організацій, небайдужі громадяни, взяли участь у акції “Червона картка для Кремля від Херсону” на підтримку 64-х політичних ув’язнених, які утримуються у Росії та окупованих нею територіях.

Акція проводиться на підтримку насамперед кінорежисера Олега Сенцова, який 20 днів голодує з вимогами відпустити заручників Кремля напередодні Чемпіонату світу з футболу.

Херсонці також вимагали звільнення нашого земляка — військовослужбовця Олександра Шумкова, якого у серпні минулого року працівники російських спецслужб викрали на території Херсонської області. Зараз він знаходиться у слідчому ізоляторі російського міста Брянська.

Йому інкримінують членство у “екстремістський” з точки зору російського законодавства організації “Правий сектор”.

У акції взяла участь тітка Олександра — Людмила Шумкова.

“Олександр оголосив голодування на підтримку Олега Сенцова, і як український націоналіст зробив це 23 травня — у День Героїв або Свято Героїв — щорічне, встановлене на честь українських вояків — борців за волю України”, - сказала вона.

Також Людмила Шумкова зазначила, що її племіннику адміністрація слідчого ізолятору дозволяє отримувати листи, але забороняє їх писати, навіть — рідним.

Учасники акції з обуренням говорили, що Олександра Шумкова досі не внесено у офіційний список бранців Кремля, яким Мінастерство закондонних справ України оперує під час звернень до міжнародні організації з проханнями про тиск на Російську Федерацію.

У 71 місті світу пройшла акція на підтримку Олега Сенцова. Так, заходи на підтримку українського політв'язня пройдуть в Австралії, США, Німеччині, Грузії, Ізраїлю, Франції, Німеччині, Об'єднаних Арабських Еміратах, Кувейту, Канаді, Португалії, Британії, Греції, Австрії, Чехії, Швеції, Швейцарії, Естонії, Литві, Латвії, Італії та Бельгії.

Сьогодні, 2 червня 2018 р., йде 20-й день відмови від їжі Олега Сенцова, який прирік себе на тортури голодом, щоб резонанс від його дій напередодні ЧС-2018 із футболу допоміг звільнити українських політв’язнів. Звільнити себе від перспективи провести 20 років у російській в’язниці Олег Сенцов не вимагає.

Кримський політв’язень Володимир Балух голодує вже 76 днів. Стан його здоров’я дуже тяжкий та викликає занепокоєння.

До голодування Олега Сенцова приєдналися Олександр Кольченко та Олександр Шумков.

Наприкінці акції її учасники показали країні-агресору, яка приймає у себе ЧС-2018 з футболу, символічну "червону картку".

Українського режисера Олега Сенцова разом із Олександром Кольченком у Росії засудили за нібито підготовку теракту, хоча під час суду не було надано жодного доказу терористичної діяльності окрім намовлянь іншого фігуранта справи, який згодом визнав, що давав свідчення під тортурами.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ